Gazebo problem with model

asked 2019-03-01 17:06:25 -0600

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

Hello all,

I want to simulate my real robot with gazebo 7 and Ros kinetic, i already create a 3d model using SolidWork and a urdf tree with the plugin swtourdf, i try different things like create a simple model for collision, create a assembly for all the static links, use meshlab to get the inertia of the links, but still can get a good simulation of the 3d model in Gazebo. The idea is to simulate a custom ackermann vehicle. This is how it looks with the simulation stopped image description

also all the joints, inertia's and center of mass (CM) stay in that moment where it should be, but when the simulation runs all the wheels, all the joints and the CM move to the center of the world. almost every link have inertia and the ones that do not, i set it like 0.0001 or 0.01. I noticed, using blender and moving the mesh to the right position and using that .dae mesh, that the simulation starts with all the parts split and them it goes to the right position but the joints and the inertia centers still move to the center of the world.

Note: I got a PID controller refer to each link and joint that should move and all of them load and star successfully.

If some could help me to solve this i will appreciate a lot.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Can you post the urdf tree you get by running urdf_to_graphiz <filename>.urdf?

kumpakri gravatar imagekumpakri ( 2019-03-15 04:21:17 -0600 )edit