Home | Tutorials | Wiki | Issues
Ask Your Question
0

simulator_gazebo/gazebo/scripts/gui (core dumped)

asked 2013-04-18 08:37:12 -0500

lian gravatar image

I run the command:

  optirun roslaunch gazebo_worlds empty_world.launch

and [gazebo_gui-3] process has died

The error messages are as follow: http://notepad.cc/sidafra78

I use ubuntu11.10 and ros fuerte How to solve it? thank you.

edit retag flag offensive close merge delete

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-04-18 11:12:35 -0500

SL Remy gravatar image

updated 2013-04-18 11:16:06 -0500

I don't know what the optirun command does to set the DISPLAY env variable.. but on my machine, when I don't set the DISPLAY variable to something useful I get the message

X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  146 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  5 (X_GLXMakeCurrent)
  Serial number of failed request:  22
  Current serial number in output stream:  22
Segmentation fault (core dumped)

for reference, your error messages was slightly different from mine..

X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  72 (X_PutImage)
  Serial number of failed request:  38
  Current serial number in output stream:  40
Error [Transport.cc:102] Unable to get topic namespaces in [50] tries.
Error [Node.cc:68] No namespace found

To fix my problem, I run xvfb (can be run in the background or in another terminal)

Xvfb :1 -screen 0 1024x768x24

and then run gazebo

DISPLAY=:1 rosrun gazebo gazebo my.world

If there was a display already open on the machine that I had access to (e.g. if I was physically logged in through a GUI or something), I could have also set the variable to that value as well.

edit flag offensive delete link more

Comments

I try your method,but running gazebo still is failed.Is any other solution ? thank you.

lian gravatar imagelian ( 2013-05-10 05:28:50 -0500 )edit

Hello, what type of graphics card are you using and what driver are you using for the card?

SL Remy gravatar imageSL Remy ( 2013-05-12 16:39:19 -0500 )edit

Due to optimus tech doesn't have linux driver, so I use bumblebee(each execution has to add key word:optirun).

lian gravatar imagelian ( 2013-05-21 05:03:50 -0500 )edit

Maybe you could post a question here http://whoochee.blogspot.com/2012/12/optimus-and-discrete-nvidia-gpu-under.html (they claim that "everything works")

SL Remy gravatar imageSL Remy ( 2013-05-23 20:50:43 -0500 )edit
0

answered 2013-05-24 00:38:01 -0500

Vahid gravatar image

Dear friends, i have had similar problem with GLX and Xserver, and when i installed the driver of graphic card, all of them solved! also i had some problem with ubuntu 11.10 with graphic card in past, i suggest you to install 12.04, because it is very stable.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-04-18 08:37:12 -0500

Seen: 966 times

Last updated: May 24 '13