Home | Tutorials | Wiki | Issues
Ask Your Question
0

Segmentation fault on inclusion of lazer plugin ..camera sensor work fine. [closed]

asked 2013-08-11 11:58:52 -0500

rnunziata gravatar image

Segmentation on inclusion of hokuyosensor plugin ..camera sensor work fine. Gazebo starts with a blank screen and nothing in the model. If I remove the hokuyosensor plugin the segmentation fault goes away. Any thoughts on how to fix this or another sensor I can use?

Segmentation fault (core dumped)

[gazebo-2] process has died [pid 26610, exit code 139, cmd /opt/ros/hydro/lib/gazebo_ros/gzserver /home/rnunziata/catkin_ws/src/gazebo_ros_demos/rrbot_gazebo/worlds/rrbot.world __name:=gazebo __log:=/home/rnunziata/.ros/log/35e2acbc-02a6-11e3-8a5c-000c29589865/gazebo-2.log].
log file: /home/rnunziata/.ros/log/35e2acbc-02a6-11e3-8a5c-000c29589865/gazebo-2*.log
[gazebo_gui-3] process has finished cleanly
log file: /home/rnunziata/.ros/log/35e2acbc-02a6-11e3-8a5c-000c29589865/gazebo_gui-3*.log



  <!-- hokuyo -->
  <gazebo reference="hokuyo_link">
     <sensor type="gpu_ray" name="head_hokuyo_sensor">
      <pose>0 0 0 0 0 0</pose>
      <visualize>false</visualize>
      <update_rate>40</update_rate>
      <ray>
        <scan>
          <horizontal>
            <samples>720</samples>
            <resolution>1</resolution>
            <min_angle>-1.570796</min_angle>
            <max_angle>1.570796</max_angle>
          </horizontal>
        </scan>
        <range>
          <min>0.10</min>
          <max>30.0</max>
          <resolution>0.01</resolution>
        </range>
        <noise>
          <type>gaussian</type>
          <!-- Noise parameters based on published spec for Hokuyo laser
               achieving "+-30mm" accuracy at range < 10m.  A mean of 0.0m and
               stddev of 0.01m will put 99.7% of samples within 0.03m of the true
               reading. -->
          <mean>0.0</mean>
          <stddev>0.01</stddev>
        </noise>
      </ray>
      <plugin name="gazebo_ros_head_hokuyo_controller" filename="libgazebo_ros_gpu_laser.so">
        <topicName>/rrbot/laser/scan</topicName>
        <frameName>hokuyo_link</frameName>
      </plugin>
    </sensor>

  </gazebo>
edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason duplicate question by rnunziata
close date 2013-08-16 16:28:43.757653

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2013-08-12 12:38:30 -0500

rnunziata gravatar image

Duplicate of issue "rrbot_gazebo rrbot.launch - fails when topic laser scan read" confirm standard ray sensor works.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

Stats

Asked: 2013-08-11 11:58:52 -0500

Seen: 435 times

Last updated: Aug 12 '13