Home | Tutorials | Wiki | Issues
Ask Your Question
0

gzfactory spawning not working in Gazebo 1.2

asked 2012-12-06 07:40:03 -0600

AndreiHaidu gravatar image

Hi,

1)I am trying to spawn an sdf model using the gzfactory command line tool.
For this command I get the following error:

$gzfactory spawn -f .gazebo/models/table/model.sdf -m table -x 1 -y 1 -z 2 -R 0 -P 0 -Y 0

Error [SDF.cc:987] Unable to find value for key[origin]
Error [SDF.cc:741] Missing element description for [origin]
Segmentation fault (core dumped)

2)If I try to spawn it from a world plugin via msgs::Factory messages on the "~/factory" topic.

msgs::Factory msg;
msg.set_sdf_filename("~/.gazebo/models/table/model.sdf");
msgs::Set(msg.mutable_pose(), math::Pose(math::Vector3(0.3, 0.5, 0.945), math::Quaternion(0.0, 0.0, 0.0)))
factoryPub->Publish(msg);

OR with:

_parent->InsertModelFile("models/table/model.sdf");

I get these errors:

Error [SystemPaths.cc:281] Unknown URI prefix[~/.gazebo/models/table/model.sdf]
Error [ModelDatabase.cc:219] Unable to download model[~/.gazebo/models/table/model.sdf]
Error [ModelDatabase.cc:391] Invalid model manifest file[/manifest.xml]
Error [World.cc:1201] Unable to read sdf file.

How am I supposed to add a local model to gazebo ??

Cheers, Andrei

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-12-07 10:45:16 -0600

natepak gravatar image

It is indeed broken. I've created a ticket for this issue.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2012-12-06 07:40:03 -0600

Seen: 671 times

Last updated: Dec 07 '12