Home | Tutorials | Wiki | Issues
Ask Your Question

marcomurk's profile - activity

2013-02-11 21:19:11 -0600 received badge  Famous Question (source)
2013-02-11 21:19:11 -0600 received badge  Popular Question (source)
2013-02-11 21:19:11 -0600 received badge  Notable Question (source)
2013-02-05 14:24:23 -0600 received badge  Teacher (source)
2013-01-27 04:19:47 -0600 answered a question ROS Fuerte Gazebo, model desintegrates when using any controller

Mhhh... I experienced the same problem some months ago while doing kinematic control of a manipulator with Gazebo 1.0.2 in ROS Fuerte. In my case, however, this "disintegration" was the result of an error in my controller code producing a NaN velocity command for one of the joints.

2012-10-30 04:59:29 -0600 received badge  Editor (source)
2012-10-11 12:07:00 -0600 answered a question run gazebo in virtualbox

Talking about Gazebo and virtual machines, it worth noticing that (at least) the stand-alone version of Gazebo 1.0.1 for Ubuntu 12.04 32-bit works SLOWLY but (as far as I know) fine in a VMware Player environment.

2012-10-07 08:24:49 -0600 asked a question Gazebo crashes when opening some example models

Hi all! I'm new to Gazebo and I'm running version 1.0.1 (after compiling from tarball) on a 64-bit Debian Wheezy standard installation.

I'm able to launch successfully Gazebo and do some simulations; however, when I try to open some example models bundled with the program, Gazebo crashes. Here follows an example.

When I try to open "cube_20k.model" I get the following output:

Msg Connected to gazebo master @ http://localhost:11345
Error [RenderEngine.cc:356] Unable to load Ogre Plugin[/usr/lib/OGRE/Plugin_CgProgramManager.so]...Skipping.
Error [Param.hh:227] Unable to set value [1,04719758] for key[angle]
Error [Param.hh:227] Unable to set value [0,100000001] for key[near]
Error [Param.hh:227] Unable to set value [0,899999976] for key[constant]
Error [Param.hh:227] Unable to set value [0,00999999978] for key[linear]
Error [parser.cc:548] XML Element[surface], child of element[visual] not defined in SDF. Ignoring.[visual]
Error [parser.cc:539] Error reading element
Error [parser.cc:539] Error reading element
Error [parser.cc:539] Error reading element
Error [parser.cc:322] Unable to parse sdf element[gazebo]
Warning [parser.cc:241] parser for sdf version 1.0 failed, trying to parse as old deprecated format
Warning [parser.cc:247] parsing using deprecated world file failed trying old model format.
Error [parser.cc:253] parse as old deprecated model file failed.
Dbg Unable to find element with name[model] return empty
Segmentation Fault

I get a similar behavior with many other model files, included the one used as example in the Wiki: http://gazebosim.org/wiki/Gazebo_models .

Moreover, strangely some much more complex models like "pr2.model" or "kitchen.model" load and simulate successfully.

What is my error?