Home | Tutorials | Wiki | Issues
Ask Your Question

a_stumpf's profile - activity

2014-09-30 03:43:57 -0600 received badge  Taxonomist
2014-06-22 00:31:19 -0600 received badge  Famous Question (source)
2014-06-20 03:56:13 -0600 commented question Gazebo crashes when spawning a robot with urdf.
2014-06-15 14:26:28 -0600 received badge  Notable Question (source)
2014-06-09 07:57:57 -0600 received badge  Popular Question (source)
2014-06-06 08:23:17 -0600 asked a question Gazebo crashes when spawning a robot with urdf.

Hello,

I've already asked in ros answer but didn't received any answer (http://answers.ros.org/question/168156/gazebo-crashes-when-spawning-a-robot-with-urdf/). Thus, I try it here again.

I'm looking forward to use ROS Indigo with the fresh released Ubuntu 14.04. Gazebo is starting fine but instantly crashes when spawning a robot via service call:

(indigo) alex@ThinkPad-T440p:~/hector$ rosrun gazebo_ros spawn_model -file `rospack find baxter_description`/urdf/baxter.urdf -urdf -z 1 -model baxter
spawn_model script started
[INFO] [WallTime: 1400760484.921875] [0.000000] Loading model xml from file
[INFO] [WallTime: 1400760484.922486] [0.000000] Waiting for service /gazebo/spawn_urdf_model
[INFO] [WallTime: 1400760484.924802] [0.000000] Calling service /gazebo/spawn_urdf_model
Service call failed: transport error completing service call: unable to receive data from sender, check sender's logs for details

Lets Gazebo crash without any message:

[gazebo-1] process has died [pid 14649, exit code 139, cmd /opt/ros/indigo/lib/gazebo_ros/gzserver worlds/empty.world __name:=gazebo __log:=/home/alex/.ros/log/cdde1b80-e1a0-11e3-ab05-5c514ff707c4/gazebo-1.log].
log file: /home/alex/.ros/log/cdde1b80-e1a0-11e3-ab05-5c514ff707c4/gazebo-1*.log

I've just tested it with Gazebo 2.2.2 (sudo apt-get install ros-indigo-gazebo-ros) using "emptyworld" and the Baxter robot urdf (see gazebosim.org /Tutorials/1.9/UsingroslaunchFilestoSpawnModels, sry not enough Karma for links ;)).

Has anybody encountered this issue too?

kind regards, Alex

2014-05-30 08:23:04 -0600 received badge  Famous Question (source)
2014-05-28 10:13:51 -0600 commented answer "Getting remote endpoint failed" let Gazebo-Gui crash

I've tried your solution to install gazebo_models manually. It seems to ease the issue, but didn't solve it completely. I'm still getting this failure sometimes.

2014-05-27 04:24:44 -0600 received badge  Notable Question (source)
2014-05-26 14:23:56 -0600 received badge  Nice Question (source)
2014-05-26 07:05:25 -0600 received badge  Popular Question (source)
2014-05-22 14:05:32 -0600 received badge  Student (source)
2014-05-22 07:47:14 -0600 received badge  Editor (source)
2014-05-22 07:45:59 -0600 asked a question "Getting remote endpoint failed" let Gazebo-Gui crash

Hello,

I'm actually trying to install ROS Indigo on an Ubuntu 14.04 machine.

Starting Gazebo ends up in most cases with (4 of 5):

Msg Waiting for masterError [Connection.cc:787] Getting remote endpoint failed
terminate called after throwing an instance of 'boost::exception_detail::clone_impl<boost::exception_detail::error_info_injector<boost::system::system_error> >'
  what():  remote_endpoint: Transport endpoint is not connected

what always ends in:

[gazebo_gui-2] process has died [pid 30325, exit code 134, cmd /opt/ros/indigo/lib/gazebo_ros/gzclient __name:=gazebo_gui __log:=/home/alex/.ros/log/cdde1b80-e1a0-11e3-ab05-5c514ff707c4/gazebo_gui-2.log].
log file: /home/alex/.ros/log/cdde1b80-e1a0-11e3-ab05-5c514ff707c4/gazebo_gui-2*.log

Currently Gazebo 2.2.2 is used which comes via

sudo apt-get install ros-indigo-gazebo-ros

I'm starting Gazebo with

roslaunch gazebo_ros empty_world.launch

This error occurs on both nvidia and intel graphics. Thus, it seems to be independent from hardware.

Has anybody ideas what is going wrong here?

kind regards, Alex