Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question
0

No <database> tag in the model database

asked 2016-05-08 02:49:11 -0600

benshaul gravatar image

hello , I probably did something to my environment because when I run my GAZEBO now I get this:

Error [ModelDatabase.cc:228] No <database> tag in the model database database.config found here[http://gazebosim.org/models/]

Error [ModelDatabase.cc:287] Unable to download model manifests

I'm using GAZEBO 2.2 and ROS Indigo on UBUNTU 14.04

thanks for helping...

Ron.

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-05-09 10:22:10 -0600

nkoenig gravatar image

Looks like the model database server went down. Can you try again?

edit flag offensive delete link more

Comments

Tanks Nate, its working now. How can I check it next time or restart this server manually?

benshaul gravatar imagebenshaul ( 2016-05-09 14:27:26 -0600 )edit

The fix requires us (OSRF) to reset a server that Gazebo relies upon. If you notice this again, please contact us and we'll resolve the issue. A longer term, and more reliable, solution is in the works.

nkoenig gravatar imagenkoenig ( 2016-05-10 11:16:12 -0600 )edit

Hey I am having the same problem as 'benshaul'. The server that Gazebo relies on seems to be down again. In insert tab all I see is ' Connecting to model database...'

Savio gravatar imageSavio ( 2016-07-07 14:58:10 -0600 )edit

Bam got hit just now with this. Maybe we should start a contribution system..if you contribute you get the good server. :)

neuronet gravatar imageneuronet ( 2016-08-08 21:37:26 -0600 )edit

hey, I am experiencing this problem on my computer, how can i resolve this? Im using Ubuntu 16.04

lgritters gravatar imagelgritters ( 2017-09-06 11:31:17 -0600 )edit

did u guys solve it?

Abduoit gravatar imageAbduoit ( 2017-10-31 06:53:41 -0600 )edit

This happens whenever the servers are down. They should be back up.

chapulina gravatar imagechapulina ( 2017-10-31 11:42:50 -0600 )edit

I am having the same problem using Ubuntu 14.04, how can I solve this?

kayuchang gravatar imagekayuchang ( 2018-01-24 22:50:34 -0600 )edit

The server doesn't seem to be down: http://models.gazebosim.org/

chapulina gravatar imagechapulina ( 2018-01-25 12:20:13 -0600 )edit

I am having the same problem now. Gazebo 7 and Ubuntu 16.04

mero gravatar imagemero ( 2020-02-12 14:42:12 -0600 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-05-08 02:49:11 -0600

Seen: 9,944 times

Last updated: May 09 '16