Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Why do I see issues with Gazebo rendering when far from origin?

We are using Gazebo as our virtual world and running ROS2 nodes for our state solver. Gazebo's physics engine is not currently being used. Only models and ray sensors are being utilized in gazebo. We are updating the position of models in the Gazebo world at a set frequency. When the world map is located at 0,0,0, the visualization of the simulation in Gazebo looks smooth. If we run starting it at a location far from the origin (4000000, 300000, 0) the rendering skips and lags when updating. Different geometries included in the model misalign and seem to be updating their location at different times.

Is this an issue from being far away from the origin?

I have the camera set to follow the model, is this causing an updating issue?

Why do I see issues with Gazebo rendering when far from origin?

We are using Gazebo as our virtual world and running ROS2 nodes for our state solver. Gazebo's physics engine is not currently being used. Only models and ray sensors are being utilized in gazebo. We are updating the position of models in the Gazebo world at with a set frequency. Model Plugin. When the world map is located centered at 0,0,0, the visualization of the simulation in Gazebo looks smooth. If we run starting it at a location far from the origin (4000000, 300000, 0) the rendering skips and lags when updating. Different geometries included in the The model is composed of multiple links thar are joined with revolute and fixed joints.The plugin updates the position of the parent link using setWorldPose but in the visualization the various links misalign and seem to be look as if they are updating their location at different times.

Is this an issue from being far away from the origin?origin? Possibly related to how the setWorldPose function works?

I have the camera set to follow the model, is this causing an updating issue?during the simulation?

Why do I see issues with Gazebo rendering when far from origin?

We are using Gazebo as our virtual world and running ROS2 nodes for our state solver. Gazebo's physics engine is not currently being used. Only models and ray sensors are being utilized in gazebo. We are updating the position of models in the Gazebo world with a Model Plugin. When the world map is centered at 0,0,0, the visualization of the simulation in Gazebo looks smooth. If we run starting it at a location far from the origin (4000000, 300000, 0) 0)m the rendering skips and lags when updating. The model is composed of multiple links thar that are joined with revolute and fixed joints.The plugin updates the position of the parent link using setWorldPose but in the visualization the various links misalign and look as if they are updating their location at different times.

Is this an issue from being far away from the origin? Possibly related to how the setWorldPose function works?

I have the camera set to follow the model, during the simulation?