Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Kobuki/Turtlebot doesn't move when given velocity commands in Gazebo 5

I'm using ROS Indigo with Gazebo 5 and kobuki_desktop compiled from source. The Kobuki shows up and can be moved when given a force on its wheel_left_joint and wheel_right_joint but does not move when libgazebo_ros_kobuki.so set SetVelocity commands. I can see that the wheels ALSO spins in this case, but there isn't forward movement aside from some jittering.

In Gazebo 2, this used to work fabulously. Does anyone know what in particular changed between these Gazebo 2 & 5 that is keeping this from working?

World Used: https://github.com/yujinrobot/kobuki_desktop/blob/indigo/kobuki_gazebo/worlds/empty.world

URDF Used: https://github.com/yujinrobot/kobuki/blob/indigo/kobuki_description/urdf/kobuki.urdf.xacro

Kobuki/Turtlebot doesn't move when given velocity commands in Gazebo 5

I'm using ROS Indigo with Gazebo 5 and kobuki_desktop compiled from source. The Kobuki shows up and can be moved when given a force on its wheel_left_joint and wheel_right_joint but does not move when libgazebo_ros_kobuki.so set SetVelocity commands. I can see that the wheels ALSO spins in this case, but there isn't forward movement aside from some jittering.

In Gazebo 2, this used to work fabulously. Does anyone know what in particular changed between these Gazebo 2 & 5 that is keeping this from working?

World Used: https://github.com/yujinrobot/kobuki_desktop/blob/indigo/kobuki_gazebo/worlds/empty.worldempty.world

URDF Used: https://github.com/yujinrobot/kobuki/blob/indigo/kobuki_description/urdf/kobuki.urdf.xacroUsed: kobuki.urdf.xacro

Kobuki/Turtlebot doesn't move when given velocity commands in Gazebo 5

I'm using ROS Indigo with Gazebo 5 and kobuki_desktop compiled from source. The Kobuki shows up and can be moved when given a force on its wheel_left_joint and wheel_right_joint but does not move when libgazebo_ros_kobuki.so set SetVelocity commands. I can see that the wheels ALSO spins in this case, but there isn't forward movement aside from some jittering.

In Gazebo 2, this used to work fabulously. Does anyone know what in particular changed between these Gazebo 2 & 5 that is keeping this from working?breaking it?

World Used: empty.world

URDF Used: kobuki.urdf.xacro