Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Can't get self_collide working

Hi everybody,

I'm building a simple arm robot. I built a world containing the ground, a sun and my arm. Then I simply launch the world using the command "gazebo arm.world" and let my arm robot fall down. But the several links of the robot don't collide. I put the tag "<self_collide>" to "true" in my arm model and I also tried to use a model_plugin to programmatically set the "self_collide" attribute for each link to "true".

Does anyone have an idea why there is no collision ? (I looked with the view->collision but nothing happens). Could it be because my links don't have any inertial properties ?

I just need the two fingers of the arm to collide together but have no idea how to process...

Cheers,

Debz

Can't get self_collide working

Hi everybody,

I'm building a simple arm robot. I built a world containing the ground, a sun and my arm. Then I simply launch the world using the command "gazebo arm.world" and let my arm robot fall down. But the several links of the robot don't collide. I put the tag "<self_collide>" to "true" in my arm model and I also tried to use a model_plugin to programmatically set the "self_collide" attribute for each link to "true".

Does anyone have an idea why there is no collision ? (I looked with the view->collision but nothing happens). Could it be because my links don't have any inertial properties ?

I just need the two fingers of the arm to collide together but have no idea how to process...

Cheers,

Debz

Can't get self_collide working

arm.worldHi everybody,

I'm building a simple arm robot. I built a world containing the ground, a sun and my arm. Then I simply launch the world using the command "gazebo arm.world" and let my arm robot fall down. But the several links of the robot don't collide. I put the tag "<self_collide>" to "true" in my arm model and I also tried to use a model_plugin to programmatically set the "self_collide" attribute for each link to "true".

Does anyone have an idea why there is no collision ? (I looked with the view->collision but nothing happens). Could it be because my links don't have any inertial properties ?

I just need the two fingers of the arm to collide together but have no idea how to process...

Cheers,

Debz