Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question

Felipe Bacim's profile - activity

2017-10-20 10:54:21 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-01-03 09:49:30 -0500 received badge  Notable Question (source)
2013-06-15 16:08:35 -0500 received badge  Notable Question (source)
2013-06-15 16:08:35 -0500 received badge  Famous Question (source)
2013-06-15 16:08:35 -0500 received badge  Popular Question (source)
2013-05-15 22:54:15 -0500 received badge  Popular Question (source)
2013-05-12 17:59:38 -0500 answered a question Is gazebo -p of state log normally 1/20th of real time speed?

We had some roscode running that was trying to talk with gazebo on restart. That slowing things down. Killing all processes on all computers first allowed gazebo to run at normal speed.

2013-05-12 16:29:24 -0500 asked a question Is gazebo -p of state log normally 1/20th of real time speed?

We're trying to validate the qualification log for DRCSim, and the gazebo -p playback is taking an extremely long time. We've taken over 30 minutes to replay 1:21 of simulation time, which corresponds to 3:17 of real wall clock time.

Is this normal?

2013-01-09 23:16:22 -0500 commented question DRCSIM 1.3.1 / Gazebo 1.3 does not start

Yes, here it is: http://pastebin.com/EZsDhwdu

Same error without the exceptions and warnings.

Here is the logfile that is generated when I run the drcsim: http://pastebin.com/eEhRTTX9

It might be useful since it shows all the env variables and so on.

2013-01-09 22:23:06 -0500 commented answer DRCSIM 1.3.1 / Gazebo 1.3 does not start

The exceptions seem to be a python bug, and according to http://answers.ros.org/question/34304/exception-attributeerror-when-starting-roscore/ it should not be an issue. I followed all the steps in http://gazebosim.org/wiki/InstallDRC and I'm sourcing /usr/share/drcsim/setup.sh as specified there.

2013-01-09 12:19:34 -0500 commented question DRCSIM 1.3.1 / Gazebo 1.3 does not start

Forgot to mention that rviz works fine, so if it is a problem with ogre/qt, it's in the combination of ros-fuerte, gazebo and those libraries.

2013-01-08 11:28:32 -0500 received badge  Editor (source)
2013-01-08 11:27:17 -0500 asked a question DRCSIM 1.3.1 / Gazebo 1.3 does not start

Hey guys,

I've been having problems starting drcsim/gazebo ever since I updated a few ros-fuerte packages back in December (around the 17th). Back then, I was using gazebo 1.3 and the drcsim 1.2, and now with drcsim 1.3.1 I still get the same error:

Error [Transport.cc:102] Unable to get topic namespaces in [50] tries.
Error [Node.cc:76] No namespace found

I've searched through gazebo answers, bitbucket and so on (look at the end for links), but while most of the problems seem related to graphics drivers (raising exceptions with X server), mine does not raise any exceptions or gives any clue about what the error might be (look at the end for a link to the complete output). It does seem to be related to ogre or qt, since it does not even initialize the window.

I've tried reinstalling drivers, removing all ros-fuerte packages and installing them again, removing gazebo and drcsim and installing them again, and the same thing with ogre related packages. I've also tried doing a fresh install of ubuntu 12.04 and everything on this machine (I thought maybe the kernel had been updated and somehow it broke some packages) and simply following these steps:

# install ubuntu 12.04, without any updates
sudo apt-get install nvidia-current
# add ros/gazebo servers to sources
sudo apt-get install drcsim

But it did not work as well, with the same error and everything. The ros server still runs in the background, it's just that gazebo shows that message and then quits without ever bringing up its window.

Anyway, I'm hoping someone has a clue about what is happening. FYI, my graphics card is a GeForce 9800 GT, and glxinfo shows no problems I think (direct rendering: yes).

Here are the links to other related posts:

Here is the link to gazebo output: http://pastebin.com/3Cgwrwix