Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question

bender_rodriguez's profile - activity

2016-02-14 10:18:41 -0500 received badge  Taxonomist
2015-12-24 00:21:14 -0500 received badge  Editor (source)
2015-12-23 20:21:38 -0500 commented answer Gazebo launch error OSX 10.10.5

I do see the malloc error everytime but good point on the gazebo version I forgot about that. I'll give another update after I get the 1.58 version of boost setup properly.

2015-12-23 17:39:48 -0500 answered a question Gazebo launch error OSX 10.10.5

Huh, with that said I reinstalled gazebo and now it launches. I get the message below in the terminal but I googled it and looks like it can safely be ignored. Glad this is working saves me a few gigs of ram running another OS in a VM.

Gazebo multi-robot simulator, version 1.9.7
Copyright (C) 2014 Open Source Robotics Foundation.
Released under the Apache 2 License.
http://gazebosim.org

Msg Waiting for master.Msg Waiting for master
Msg Connected to gazebo master @ http://127.0.0.1:11345
Msg Publicized address: xxx.xxx.x.xxx

Msg Connected to gazebo master @ http://127.0.0.1:11345
Msg Publicized address: xxx.xxx.x.xxx
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
gzclient(19397,0x7fff7c73b300) malloc: *** error for object 0x7fa62e7a4af0: pointer being freed was not allocated
*** set a breakpoint in malloc_error_break to debug
2015-12-23 16:43:14 -0500 commented answer Gazebo launch error OSX 10.10.5

looks like only boost155 is latest available when I do brew search boost. It doesn't seem to allow me to switch to that either. I'll look at getting it from sourceforge and see if I can manually plop it in there. Heading out for the holiday so I'll get back to this next tuesday next week. Thanks again for the advice!

2015-12-23 09:30:41 -0500 commented answer Gazebo launch error OSX 10.10.5

Thank you!

2015-12-23 09:29:38 -0500 commented answer Gazebo launch error OSX 10.10.5

Thanks for the info! I'll give it a try this evening.

2015-12-21 18:16:24 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-12-13 00:36:19 -0500 received badge  Enthusiast
2015-12-11 18:38:10 -0500 received badge  Notable Question (source)
2015-12-11 18:38:10 -0500 received badge  Popular Question (source)
2015-12-09 00:48:57 -0500 asked a question Gazebo launch error OSX 10.10.5

Hello, I followed the instructions to install gazebo on OSX but I get an error when running the command gazebo. I tried brew update and still get the same error. I've resolved the results from brew doctor and get the message: your system is ready to brew. I can't seem to find any log or figure a way to see what's going on behind the scene.

The other day I was getting the error message Segmentation Fault: 11 After running brew doctor I: Updated xCode to 7.1.1, deleted unexpected dylibs (libecomloadr.dylib), and updated homebrew

After running brew update today I got an error (Error. GUI Invalid arguments.)

I checked the OSX Console for system logs and see this entry below for gzserver and gzclient

Please help.


-gzclient.crash
Process:               gzclient-6.5.1 [7793]
Path:                  /usr/local/Cellar/gazebo6/6.5.1/bin/gzclient-6.5.1
Identifier:            gzclient-6.5.1
Version:               ???
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        gazebo-6.5.1 [7791]
Responsible:           Terminal [357]
User ID:               501
Date/Time:             2015-12-09 00:39:22.746 -0500
OS Version:            Mac OS X 10.10.5 (14F27)
Report Version:        11
Anonymous UUID:        6AD91210-C9EF-767D-8E9E-4B46BEE0329D
Time Awake Since Boot: 140000 seconds
Crashed Thread:        0  Dispatch queue: com.apple.main-thread
Exception Type:        EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes:       KERN_INVALID_ADDRESS at 0xfffffffffffffffb
VM Regions Near 0xfffffffffffffffb:
--> shared memory          00007ffffff9d000-00007ffffff9e000 [    4K] r-x/r-x SM=SHM  

Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   libboost_program_options-mt.dylib   0x0000000110f7c7b2 


*So I've taken this one as far as I can go this weekend. I think I see what's going on based on jason's answer below. I built the previous version of boost from source (1.58.0) since I didn't have that version already installed and after launching gazebo I got the error:*

dyld: Library not loaded: /usr/local/opt/boost/lib/libboost_thread-mt.dylib
  Referenced from: /usr/local/bin/gazebo
  Reason: image not found

I looked in the directory for /usr/local/opt/boost/lib/libboost_thread-mt.dylib and it's not there. It's not in the 1.58.0 directory, but it is in the original 1.59.0 directory. I tried to copy it to /usr/local/opt/boost/lib/ but still no luck.

I've done a bunch of stuff between then, installing the previous version 5 of gazebo, trying to install version 7, uninstalled gazebo, unlinked everything, uninstalled every keg one by one, uninstalled homebrew, then re-installed everything. I think I pretty well banjaxed the whole setup. Happy Holiday's everyone! Leaving DC and off to San Jose for the weekend!