Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question

Robert's profile - activity

2018-01-19 08:30:08 -0500 received badge  Famous Question (source)
2017-02-28 00:14:40 -0500 received badge  Taxonomist
2016-12-22 02:39:04 -0500 received badge  Famous Question (source)
2016-12-22 02:39:04 -0500 received badge  Notable Question (source)
2016-01-17 03:21:20 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-10-31 12:25:15 -0500 marked best answer Installing 1.9gazebo from source in local directory, error

Hi Hi Everyone, I have tried to install 1.9Gazebo from source using local directory. Everything went well until the last step, "Setup enviroment variables" I follow the instructions below:


echo "export LD_LIBRARY_PATH=<install_path>/local/lib:$LD_LIBRARY_PATH" >> ~/.bashrc
echo "export PATH=<install_path>/local/bin:$PATH" >> ~/.bashrc
echo "export PKG_CONFIG_PATH=<install_path>/local/lib/pkgconfig:$PKG_CONFIG_PATH" >> ~/.bashrc
source ~/.bashrc

And I got the following error:


bash: install_path: No such file or directory

Then when I run Gazebo ../path$ gazebo I got the error "command not found" I am new on linux so I couldn't figure out yet how to fix this problem This is the second time that installs Gazebo from source. The first time I successfully installed it using the default path (/usr/local) but I failed installing gazeborospack. This why I am reinstalling gazebo for the second time using local directory and see if I could successfully install gazeborospacks . Are there any differences-advantages of installing gazebo from source using the default path or local directory?? Thanks you for your help in this matter

2015-10-31 12:13:05 -0500 marked best answer Installing Gazebo & gazebo_ros_pkgs from source and hydro ROS from binaries

Hi Everybody, I need to run multiple turtlebots and get access of the Gazebo source code so that I can control the turtlebots. Currently I have installed both hydro ROS and 1.9 Gazebo from pre-compiled binaries. To get access the Gazebo&GazeboROSpkgs source code I need to reinstall Gazebo from the source. My questions are: Do I need to reinstall both ROS and Gazebo&GazeboROSpkgs from the source in order to keep them working properly? or Do I just need to reinstall Gazebo&GazeboROSpack from the source and keep ROS as it is now(binaries)?. Thank you in advance for any help you can provide. Robert

2015-04-17 23:36:18 -0500 received badge  Famous Question (source)
2015-04-17 23:36:18 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-09-22 09:50:21 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-07-05 08:05:48 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-07-03 08:52:31 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-05-29 14:57:46 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-05-20 10:37:55 -0500 commented answer Building TurtleBot from source and still having gazebo&gazebo-ros-pkgs from pre-compiled binaries

Hi Isura, You are correct with the package. I removed the binary version of the turtlebot-simulator pack. applying "sudo apt-get remove" for all the packages that I installed for this simulator then I installed the source version of this simulator. The only thing that i didn't do is to delete all the folders created during binary installation. Do you think that I need to delete all the folders from the binary installation?. Thanks again

2014-05-17 21:41:43 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-05-15 23:49:22 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-05-15 10:41:01 -0500 commented answer Building TurtleBot from source and still having gazebo&gazebo-ros-pkgs from pre-compiled binaries

Hi Isura, thanks for reply. I checked the path using echo $ROSPACKAGEPATH and the result is : ~/turtlebot/src:/opt/ros/hydro/share:/opt/ros/hydro/stacks Where "/tutlebot" is my /catkinws. I checked my bashrc file and the bash file for /ros/hydro appears first. Do you think that I need to swap positions of bash files of hydro and turtlebot inside the bashrc file to fix my issue? Thanks alot again for your help

2014-05-14 03:47:49 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-05-12 10:24:06 -0500 commented answer Building TurtleBot from source and still having gazebo&gazebo-ros-pkgs from pre-compiled binaries

Isura, I found a workaround solution changing the kobukigazebourdf.xacro file. But I still have my doubts about source code approach. Are you facing the same problem?

2014-05-09 15:53:16 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-05-08 10:22:48 -0500 commented answer hector_quadrotor-gazebo1.9 doesn't respond to command velocity

Thanks alot again! your tip worked and quad landed

2014-05-07 12:22:17 -0500 received badge  Famous Question (source)
2014-05-07 11:01:39 -0500 commented answer hector_quadrotor-gazebo1.9 doesn't respond to command velocity

Hi evilBiber, thanks a lot for your tip. it worked and quadrotor took off. But I observed after awhile the quadrotor get frozen (motionless) on the space. I checked the quadrotor' pose via "rostopic echo /groundtruth/state" and the pose values are the same after reaching certain altitude (~952m). Also, I provided 0 command velocity (rostopic pub /cmdvel geometry_msg/Twist '[0, 0, 0,]' '[0, 0, 0]') to the quad to land on the ground but the quad stayed motionless. Do you know how to land the quad on the ground?. Thanks a lot again

2014-05-07 07:59:13 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-05-07 02:08:02 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-05-06 19:53:17 -0500 asked a question hector_quadrotor-gazebo1.9 doesn't respond to command velocity

Hi Everyone, I installed the hectorquadrotor from source (hydro and 1.9 gazebo) and launched the file “quadrotoremptyworld.launch”. Everything seems to be ok, emptyworld with one quadrotor, until I provided to the quadrotor a velocity command using “rostopic pub” and the quadrotor doesn’t move at all. I verified via “rqtgraph” that gazebo is connected to the right topic (/cmdvel) and also verified if the data is published on the topic. Everything seems to be normal and I don’t know what else I can check. Any idea about this problem? Thank you for any help with this issue

2014-05-06 17:30:22 -0500 commented answer Building TurtleBot from source and still having gazebo&gazebo-ros-pkgs from pre-compiled binaries

Also, I verified that libgazeboroscreate.so file was updated. Then i ran again the turtlebot simulation but nothing change (same results). Even if I delete the libgazeboroscreate.so file, i can still running the simulation. I thought that the turtlebot need this library to run properly. Please can you clarify this point. thanks a lot again , Jose

2014-05-06 17:22:09 -0500 commented answer Building TurtleBot from source and still having gazebo&gazebo-ros-pkgs from pre-compiled binaries

Thanks a lot for your reply. About my last point, I made some changes on the "gazeboroscreate.cpp" file, that belongs to the turtlebot, and recompile using catkin_make.

2014-05-06 11:21:52 -0500 received badge  Notable Question (source)
2014-05-06 06:32:49 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-05-05 10:36:20 -0500 commented answer Turtlebot doesn't stop after killing the velocity command

Your tip worked for me. Thanks a lot!!

2014-05-05 10:35:41 -0500 commented answer Turtlebot doesn't stop after killing the velocity command

Thanks Ffurrer. I sent a 0 velocity command and the turtlebot stopped. Somebody mentioned the gazebo plugin might not have a timeout on incoming commands when they stop being published it may continue to execute the last received command.

2014-05-02 17:42:19 -0500 asked a question Turtlebot doesn't stop after killing the velocity command

Hi Everyone, I am running two turtlebots (kobuki) with gazebo1.9 and I provided command velocities to each turtlebot using “rostopic pub” command. I noticed that turtlebot keep moving after I killed the command velocity using “Control tab +c”. I am wondering if this anomaly is due to the inertia values for my turtlebot wheels or something else Thanks for any help with this issue

2014-05-01 16:33:57 -0500 asked a question Building TurtleBot from source and still having gazebo&gazebo-ros-pkgs from pre-compiled binaries

Hi Everyone, I installed the TurtleBot from source since I need to rebuild some source files from the turtlebot and I have gazebo&gazebo-ros-pkgs installed from the pre-compiled binaries. Is there any conflict to mix up source and binaries for gazebo&gazebo-ros-pkgs&turtlebot? Do I need to install everything from source to avoid any conflict? I just recompiled some source code from the turtlebot and I observed that there were no changes. It seems that gazebo ignores the new library file Thanks for any help with this issue

2014-05-01 13:41:11 -0500 asked a question Recompiled libgazebo_ros_create.so library is not linked with turtlebots launch file

Hi Everyone, First,I installed kobuki turtlebot from “pre-compiled binaries” then I uninstalled it (removed packages) and reinstalled it from source. I have two turtlebots running simultaneously so I made some changes on gazeboroscreate.cpp file to remap some topics from gazebo node and I recompiled it with catkin_make.

I verified that the library file libgazeboroscreate.so is updated but this new library doesn’t cause any changes on the turtlebots. It seems that the new library is not linked with turtlebots. To verify the link between the new library and turtlebots I deleted the library file, libgazeboroscreate.so, from the “lib” folder and run again the turtlebots launch file. They are running normally and I checked the rqt_graph and no changes occurred.

How can I link with launch file with the new library? I am sure that I am missing something on this but I couldn’t figure out it yet. Thanks a lot for any help on this issue.

2014-04-30 19:29:54 -0500 received badge  Popular Question (source)
2014-04-30 09:56:07 -0500 received badge  Commentator
2014-04-30 09:56:07 -0500 commented answer Gazebo as ROS node doesn't publish topics (odom, joint_states and tf) correctly

Thanks a lot Peshala for your tips!! I will let you know the results

2014-04-30 05:22:22 -0500 received badge  Popular Question (source)