Gazebo | Ignition | Community
Ask Your Question

Lena's profile - activity

2015-03-11 18:19:31 -0600 received badge  Popular Question (source)
2015-03-11 18:19:31 -0600 received badge  Famous Question (source)
2015-03-11 18:19:31 -0600 received badge  Notable Question (source)
2014-08-27 09:37:18 -0600 received badge  Notable Question (source)
2014-08-27 09:37:18 -0600 received badge  Popular Question (source)
2014-08-27 09:37:18 -0600 received badge  Famous Question (source)
2014-05-28 03:34:15 -0600 received badge  Editor (source)
2014-05-28 03:19:38 -0600 asked a question Simulating the hello_world_demo (youbot API) in Gazebo

Hello,

I want to simulate the hello-world-demo in gazebo (http://www.youbot-store.com/youbot-developers/software/apps-and-utils/hello-world-youbot-api) to take this as a template for my own cpp-projects for moving the arm of the youbot to different positions.

The hello-world-demo works fine on our real youbot. But to test my own .cpp projects in advance, I want to simulate the projects with gazebo at first.

So far, regarding the simulation of the youbot in gazebo, I can launch .py files, e.g. by

$rosrun youbotdriverrosinterface youbotkeyboard_teleop.py

...or publish topics to get robot moving.

But how can I get the hello-world-demo (based on the KUKA youbot API) working in Gazebo?

Best wishes, Lena

(ROS Hydro, Ubuntu 12.04, Gazebo 1.9.5)

2014-05-21 10:19:59 -0600 asked a question youBot doesn't move in Gazebo

Hi everyone,

I'm trying to simulate youBot in Gazebo (version 1.9.5) with ROS Hydro. After launching the youbot-arm-only.launch (see github) I can see the youBot in Gazebo (the robot is loaded without errors) . But if I try to send topics to move one arm, e.g. by ...

$rostopic pub -r 10 /arm1/armcontroller/positioncommand bricsactuator/JointPositions '{positions:[{jointuri: armjoint_1, unit: rad, value: 200}]}'

...it looks like the robot doesn't move, or just very very slowly...

What am I doing wrong?

Best wishes, Lena